پروفسور ایرانی و متخصص تغذیه، مواد غذایی و علوم ورزشی در دانشگاه فلوریدا، با تحقیقات خود به اثبات رساند که مصرف روزانه سیب می‌تواند میزان کلسترول بد را در بدن پایین آورد

بهرام ارجمندی معتقد است سیب میوه‌ای معجزه گر است که به واسطه ترکیباتی فیبری که دارد فواید بسیاری را به بدن انسان می رساند. مطالعات بر روی حیوانات نشان داده بودند “پکتین” و “پلیفنولز” موجود در سیب می‌تواند متابولیسم چربی را افزایش داده و از میزان تولید مولکول‌های التهاب آور بکاهد.

مطالعه ارجمندی بر روی ۱۶۰ زن در رده سنی ۴۵-۶۵ ساله انجام گرفت به شکلی که گروهی از آنها روزانه و برای یک سال روزی ۷۵ گرم سیب خشک مصرف می‌کردند و گروه دیگر برای یک سال، روزانه آلوی خشک مصرف می‌کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ماه سوم، ششم و دوازدهم از خون این افراد نمونه برداری شد. ارجمندی از دیدن نتایج آزمایش‌های خون شگفت زده شد زیرا تغییرات قابل توجهی را در نمونه خونی ماه ششم افرادی که سیب مصرف می‌کردند مشاهده کرد، نتایج نشان دادند میزان کلسترول LDL این افراد ۲۳ درصد کاهش پیدا کرده است.

به گفته ارجمندی مصرف روزانه سیب همچنین می‌تواند منجر به کاهش یافتن هیدروپروکسید چرب و پروتئین واکنش پذیر C در زنان شود. ارجمندی می‌گوید هرگز انتظار نداشتم مصرف سیب به صورت روزانه تا این حد بتواند از میزان کلسترول بد بدن کاسته و در عوض کلسترول خوب را تا چهار درصد افزایش دهد.

نکته مثبت دیگر از دید ارجمندی این است که مصرف روزانه ۲۴۰ کالری موجود در سیب‌های خشک منجر به افزایش وزن در زنان نشد و در مقابل این افراد در دوره مطالعه ۱٫۵ کیلوگرم وزن نیز از دست دادند. عامل اصلی در کاهش وزن بدن پکتین موجود در سیب است زیرا در بدن احساس سیری ایجاد می‌کند.

نوشته شده در تاریخ شنبه 20 خرداد 1391    | توسط: علی عظیمی    | طبقه بندی: مواد وبدن انسان،     | نظرات()