کربوهیدراتها به دو دسته ساده و مرکب تقسیم بندی میگردند. مواد غذایی  حاوی کربوهیدراتهای ساده (قندی) شامل: قند، شکر، شیرینی جات و نوشابه ها بوده و گلوکز خون را بسرعت افزایش میدهند و باید از آنها اجتناب کرد.

کربوهیدراتهای مرکب(نشاسته ای): نان، سیب زمینی، ماکارونی، برنج، غلات و میوه ها میباشند و باید بیشتر از این کربوهیدراتها مصرف کرد. مضرات  مصرف شکر و قند  به قرار زیر میباشد:

۱-سرکوب سیستم ایمنی بدن.

۲-بر هم زدن تعادل املاح در بدن.

۳- کاهش تمرکز، بد خلقی و افزایش اضطراب.

۴-کاهش انعطاف پذیری و عملکرد بافتها.

۵-افزایش سطح تری گلیسریدهای خون.

۶-سبب فقر مس و کروم میشود.

۷- تداخل در جذب کلسیم، منیزیم و پروتئینها.

۸-پیری زود رس.

۹-پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه ای.

۱۰- افزایش چاقی، کلسترول خون و فشار سیستولیک قلب.

۱۱-کاهش ویتامین E در خون.

۱۲-کاهش هورمون رشد.

۱۳-کاهش توانایی عملکرد آنزیمها.

۱۴- کاهش ظرفیت یاد گیری – کاهش عملکرد حافظه.

۱۵-بر هم زدن تعادل هورمونها.

۱۶-نقش در ابتلا به بیماری دیابت.

۱۷-سرگیجه و خواب آلودگی.

۱۸-شکر یک ماده اعتیاد آور است.

۱۹-کاهش پایداری عاطفی.

۲۰-میتواند موجب یبوست و یا واریس  گردد.

۲۱- میتواند منجر به سرطان پروستات، پستان، تخمدانها و روده گردد.

۲۲-افزایش بیماریهای قلبی-عروقی.

۲۳-سردرد و میگرن.

۲۴-افزایش هورمون استروژن در مردها.

۲۵-افسردگی.

۲۶-میتواند مانند الکل ایجاد مسمومیت کند.

۲۷- باعث افزایش سطح دوپامین، سروتونین و نوراپی نفرین در خون میگردد.

۲۸-میتواند  ایجاد سنگ صفرا و سنگ کلیه کند.

۲۹-میتواند  آسم و یا آلرژی ایجاد  کند.

۳۰- میتواند به ساختار DNA آسیب وارد سازد.

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 30 بهمن 1390    | توسط: علی عظیمی    | طبقه بندی: مواد وبدن انسان، بیماری ها،     | نظرات()